Spune povestea…

       …că toate cărțile Junior de la Editura Via au căzut într-un somn adânc pe raftul lor confortabil, iar când s-au deșteptat, mirare! toate visaseră același vis: că peste ani, micul lor cititor de azi le va  lua de pe raft, le va privi cu nostalgie și dragoste și, năpădit de amintiri frumoase, le va citi micuților de mâine.

          Spun editorii...

     …despre cărțile seriei Junior, că s-au născut ca o reacție la oferta modestă de carte religioasă și laică de calitate pentru copii, în România. Via Junior propune texte consistente, cu ținută literară și miez duhovnicesc, refuzând facilitatea textului improvizat, încropit în inerția unui limbaj îmbâcsit și opac, care, în loc să transmită credința, o îngrădește în formule stereotipe, inadecvate pedagogic și sterile.

     Publicul cărții religioase este cel mai adesea subestimat. Cu atât mai mult, în zona cărții religioase și laice pentru copii, s-a crezut deseori că se poate publica orice și oricum. Noi îndrăznim să credem că există un public exigent, care așteaptă de la editor, în primul rând, calitate. Editura Via își asumă responsabilitatea unui raport onest cu publicul cărților sale, căruia înțelege să-i propună apariții care să satisfacă o sumă de exigențe. Două sunt coordonatele viziunii noastre editoriale: calitate și stil. 

     Editura Via crede în eficiența cuvântului și a imaginii, ca instrumente revizitate și adaptate stilistic timpului nostru. Dacă textele publicate fac obiectul unei atenții particulare, fiind elaborate de autori cu formație literară și pedagogică solidă, ținuta grafică e rodul colaborării cu ilustratori talentați.

    Cărțile Via Junior se adresează copiilor secolului XXI și vor să contribuie la transmiterea dinamică a credinței, într-un limbaj mereu proaspăt.

     Într-o viziune largă, integratoare, Proiectul Via Junior își propune și publicarea  de cărți cu profil școlar, care să fie utile ca material auxiliar pentru diverse discipline. Obiectivul Via Junior va fi mereu același: să contribuie la conturarea personalității purtătoare de valori.